fbpx
 

ORTOPEDIE ŞI TRAUMATOLOGIE

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2021/09/icon-003.png

CÂND ESTE MOMENTUL POTRIVIT SA VA GANDITI LA O PROTEZA DE GENUNCHI?

 1. Durerea de lungă durată nu se îmbunătățește.

Dacă ați încercat exerciții fizice, kinetoterapie și medicamente pentru durere, dar durerea nu se ameliorează, ar putea fi timpul să luați în considerare o intervenție chirurgicală de înlocuire a genunchiului. După operația de înlocuire a genunchiului, durerea dispare pentru 90-95% dintre pacienții mai tineri.

 1. Artrita interferează cu viața ta.

Dacă artrita vă face dificil să mergeți, să dormiți și să mergeți la muncă, acesta poate fi un semn că trebuie să vă gândiți la operația de înlocuire a genunchiului.

 1. Genunchii tăi sunt rigizi și umflați.

Ai un genunchi dureros, rigid, umflat? Operația de înlocuire totală a genunchiului îndepărtează o mare parte din țesutul deteriorat și inflamat din interiorul genunchiului, care provoacă rigiditate și umflare.

 1. Ai avut o accidentare la genunchi.

Dacă piciorul tău este deformat din cauza unei răni sau dacă te-ai născut cu o deformare, operația poate fi o opțiune bună. Operația de înlocuire a genunchiului poate repara articulațiile deformate ale genunchiului și le poate ajuta să funcționeze din nou normal.

 1. Te doare genunchiul când te odihnești.

Majoritatea durerilor de genunchi se agravează atunci când folosiți genunchiul în timp ce mergeți, alergați sau faceți exerciții fizice. Dar dacă te doare genunchiul chiar și atunci când nu îl folosești, este posibil să ai nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a trata durerea moderată sau severă.

 1. Piciorul tău se înclină în afară.

În timpul intervenției chirurgicale de înlocuire a genunchiului, chirurgul vă va îndepărta total sau parțial articulația genunchiului și va înlocui părțile deteriorate cu o articulație artificială. Această articulație artificială vă poate corecta piciorul dacă se înclină în afară.

 1. Vrei să fii activ din punct de vedere fizic.

Articulațiile artificiale ale genunchilor pot dura între 15 și 25 de ani. Dacă vă place să alergați, să schiați sau să mergeți pe drumeții, dar durerea de genunchi vă face dificil să faceți aceste lucruri, operația de înlocuire a genunchiului poate fi o opțiune bună.

 1. Vrei o ușurare de lungă durată.

Pentru nouă din 10 persoane, articulațiile artificiale ale genunchiului încă funcționează bine la douăzeci de ani de la operație. Vârsta și nivelul de activitate fizică pot afecta cât de bine funcționează articulația artificială a genunchiului în timp. De exemplu, articulațiile artificiale durează de obicei mai mult pentru persoanele mai în vârstă, mai puțin active. Dar, în general, articulațiile artificiale oferă o îmbunătățire pe termen lung.

https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2022/04/ortopedi-videos.jpg

Formular de contact

  CÂT TIMP TREBUIE PENTRU RECUPERARE DUPĂ O INLOCUIRE DE GENUNCHI?

  Pentru majoritatea oamenilor, va dura trei luni după operație înainte ca aceștia să își poată relua activitățile obișnuite. Poate dura șase luni până la un an înainte ca genunchiul să-și recapete funcția completă.

  Cât de repede vă recuperați după o intervenție chirurgicală va depinde de:

  -vârstă,

  -cât de puternic era genunchiul tău înainte de operație și

  -indiferent dacă aveți alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul sau artrita reumatoidă.

  Aceste boli vă slăbesc sistemul imunitar și pot încetini vindecarea.

  https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2022/04/diz-protezi-1.jpg

  CARE SUNT SEMNELE CARE TE AVERTIZEAZA CA AI NEVOIE DE O INLOCUIRE DE ȘOLD?

  Ca și în cazul majorității tipurilor de tratament, ar trebui să încercați mai întâi tratamente mai conservatoare înainte de a lua în considerare o intervenție chirurgicală. Medicamentele antiinflamatoare precum ibuprofenul pot calma durerea de șold, în timp ce plimbările și cârjele vă pot îmbunătăți mobilitatea și vă pot ajuta să mergeți mai ușor.

  Dar dacă terapia fizică, exercițiile fizice și medicamentele pentru durere nu ți-au îmbunătățit durerea de șold sau nu ți-au făcut mai ușor deplasarea, poate fi o idee bună să iei în considerare intervenția chirurgicală de înlocuire a șoldului.

  1. Medicamentele pentru durere și terapia fizică nu funcționează.

  Pentru unii oameni, medicamentele pentru durere sunt un tratament eficient în ameliorarea durerii de șold. Dar medicamentele pot avea efecte secundare neplăcute, cum ar fi somnolența și scăderea apetitului. De asemenea, poate crea dependență. Poate fi greu să tolerați aceste efecte secundare, mai ales când medicamentele nu vă oferă ușurarea dorită.

  1. Durerea de șold îți afectează activitățile de zi cu zi și starea de spirit.

  Durerea de șold vă face dificil să mergeți, să vă aplecați, să mergeți la cumpărături sau să urci la etaj? Durerea de șold te face să fii deprimat sau iritabil de cele mai multe ori? Acestea sunt semne că chirurgia de înlocuire a șoldului poate fi o opțiune bună de tratament pentru tine.

  1. Te doare șoldul când te odihnești.

  Mișcarea fizică, cum ar fi mersul pe jos sau urcarea la etaj, vă poate irita articulațiile șoldului și poate provoca durere. O pauză de la mișcare ameliorează de obicei durerea de șold. Dar dacă vă doare șoldul când vă odihniți ziua sau noaptea, poate doriți să luați în considerare o intervenție chirurgicală.

  1. Știi că șoldul tău îți provoacă durerea.

  Uneori, durerea din jurul șoldului este de fapt cauzată de durerea de spate sau de genunchi. În aceste cazuri, operația de înlocuire a șoldului nu va ajuta. Pentru a vedea de unde vă vine durerea, medicul vă poate amorți șoldul. Dacă mai aveți dureri în șold după aceea, atunci durerea dvs. vine probabil din spate sau din genunchi.

  1. Articulația șoldului este deteriorată.

  Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că articulația șoldului este deformată sau deteriorată, poate fi o idee bună să luați în considerare o intervenție chirurgicală de înlocuire a șoldului. Articulațiile deteriorate se pot agrava în timp. Dacă așteptați prea mult, poate fi mai greu pentru un medic să le repare.

  1. Aveți artrită severă la șold.

  Diferite tipuri de artrită vă pot afecta articulațiile șoldului. Acestea includ osteoartrita și spondilita anchilozantă. Dacă artrita a cauzat leziuni severe articulațiilor șoldului, intervenția chirurgicală poate ajuta. Operația de înlocuire a șoldului poate ajuta la ameliorarea durerii și vă poate face mai ușor să vă întoarceți la activitățile obișnuite.

  1. Rigiditatea face dificilă mișcarea sau ridicarea piciorului.

  Dacă articulațiile șoldului sunt atât de rigide încât este greu să vă mișcați sau să vă ridicați piciorul, acesta poate fi un semn că operația de înlocuire a șoldului este cea mai bună opțiune.

  1. Vrei o ușurare de lungă durată.

  Majoritatea tratamentelor pentru durerea de șold sunt doar temporare. Injecțiile durează de obicei câteva luni. Medicamentele pentru durere durează doar câteva ore. Chirurgia de înlocuire a șoldului, pe de altă parte, durează decenii. Aproape 85% dintre articulațiile artificiale ale șoldului utilizate în operațiile de înlocuire a șoldului durează 20 de ani.

  https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2022/04/elder-man-with-back-pain.jpg
  https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2022/04/kalca.jpg

  CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CHIRURGIA DE INLOCUIRE A SOLDULUI?

  Articulația șoldului este alcătuită dintr-o bilă care se așează deasupra unei prize chiar deasupra femurului (osul coapsei). În timpul intervenției chirurgicale de înlocuire a șoldului, chirurgul vă va înlocui bila și priza deteriorate cu materiale metalice și plastice.

  Aceste materiale artificiale ajută articulația șoldului să funcționeze mai normal, astfel încât șoldul să poată aluneca și să se miște.

  CÂT TIMP TREBUIE PENTRU RECUPERARE DUPĂ O INLOCUIRE DE ȘOLD?

  Majoritatea oamenilor pot reveni la activități ușoare la trei până la șase săptămâni după operație. Dar nu veți putea să vă răsuciți sau să pivotați picioarele timp de șase luni până la un an.

  Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă ajuta recuperarea să meargă mai repede este să vă respectați rutina de terapie fizică. Medicul sau kinetoterapeutul vă va cere să faceți exerciții specifice în fiecare zi pentru a vă ajuta recuperarea să meargă bine.

  Persoanele cu diabet, boli de inimă sau plămâni pot avea mai greu să se recupereze. Dacă locuiți singur, ar trebui să solicitați pe cineva să vă verifice în mod regulat în primele câteva săptămâni după operație.

  Va putem ajuta si cu problemele legate de:

  • Artroza ( Calcificare)
  • Deformari ale Piciorului
  • Chirurgie Picior şi Glezna
  • Ortopedie Pediatrica
  • Chirurgie de Cot
  • Chirurgie de Genunchi
  • Proteza de Genunchi ( Artroplastie Genunchi )
  • Chirurgia mainii, si a incheieturii mainii
  • Proteza Şold (Artroplastie Şold )
  • Rupere de Menisc şi Tratamentul acestuia
  • Chirurgia Coloanei Vertebrale
  • Proteza de Umar ( Artroplastie Umar )
  • Oncologie Ortopedica
  https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2022/04/total-kalca-protezi-ameliyat-sonrasi-iyilesme.jpg