fbpx
 

GINECOLOGIE

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2022/05/hpv.jpg

HPV, verucă genitală (neg) și colposcopie

Virusul papiloma uman (HPV) este un virus ADN neînvelit care poate infecta colul uterin, vaginul și vulva din tractul genital feminin și poate provoca boli în aceste regiuni. Există mai mult de 200 de viruși HPV. Cu toate acestea, 41 dintre ele sunt HPV care provoacă boli doar în zona genitală.

Există multe subtipuri de virus, dar atunci când sunt evaluate din punct de vedere oncogen (cauzator de cancer), acestea sunt împărțite în două categorii: cu risc scăzut și cu risc ridicat.

Cele mai frecvente dintre cele cu risc scăzut sunt HPV tip 6 și 11 și de obicei provoacă veruci în zona genitală.
Cei cu risc crescut (HPV tip 16, 18, 31, 33, 45, 52, 58 etc.) se atașează de sistemul genital feminin, cel mai frecvent la nivelul colului uterin, mai rar la nivelul vulvei si vaginului, și pot provoca mai întâi boli pre invazive ( CIN 1-2-3) și mai apoi cancer. Nu orice infecție se transformă în cancer, virusul trebuie să devină permanent și să se înmulțească provocând modificări în țesuturi. Acest curs are loc de obicei de-a lungul anilor. O parte foarte importantă a infecțiilor cu HPV va fi eliminată de sistemul imunitar al corpului nostru.

Există 2 moduri de a afladacă aveți o infecție cu HPV; în primul rând, vă confruntați cu apariția verucilor genitale iar, în al doilea rând, prezentați modificări anormale în urma analizei probei de celule (frotiu) sau testul de screening HPV a fost pozitiv.

Ce ar trebui să faceți după ce ai fost diagnosticat cu HPV?
Ce suntverucile (negii) genitale?
Care sunt modalitățile de protecție împotriva HPV?
Vaccinul HPV
Ce este colposcopia?
Cine ar trebui să facă colposcopie?

Incontinența urinară

Incontinența urinară este o pierdere involuntară de urină care apare dincolo de controlul persoanei și creează o problemă socială și de igienă. Aproximativ jumătate dintre femei se confruntă cu incontinență urinară, pe parcursul vieții.
Incontinența urinară nu este un fenomen natural care vine odată cu îmbătrânirea. Multe femei preferă mai degrabă, să îndure această problemă, decât să caute ajutor, deoarece cred că nu există o soluție pentru incontinența urinară. Există opțiuni de tratament care vor elimina complet sau cel puțin vor reduce incontinența urinară în funcție de fiecare grupă de vârstă și de caracteristicile pacientului.

Care sunt cauzele incontinenței urinare?
– Vârsta. Riscul este crescut la femeile cu vârstă înaintată.
– Sarcina. Este mai frecventă la femeile care au avut o naștere normală.
– Menopauza. Riscul crește în timpul menopauzei.
– Slăbiciune a mușchilor planșeului pelvian.
– Obezitate
– Fumatul
– Boli sistemice precum diabetul (diabetul zaharat) și bolile de rinichi.

Care sunt tipurile de incontinență urinară?
Tratament
Tratamentul chirurgical
Incontinența urinară

https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2022/05/urinary.jpg

Formular de contact





    “ În calitate de medic și, mai important, ca om care își dedică viața sănătății și bunăstării celorlalți, cred cu tărie în puterea vindecării prin compasiune, expertiză și inovație.

    În această călătorie medicală, scopul meu este nu doar să ofer tratamente de vârf, ci și să fiu alături de voi, pacienții mei, ca un ghid și un susținător. Vreau să vă asigur că în fiecare decizie pe care o luăm împreună, interesul vostru stă întotdeauna pe primul loc.

    Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și pentru că faceți parte din această călătorie. ’’

    Cu respect și dedicație,
    Dr. Daragiu Ada