fbpx
 

CHIRURGIE PLASTICA

Chirurgia plastică și reconstructivă este o ramură a intervenției chirurgicale care se ocupă cu corectarea deformărilor care apar în corpul uman.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Chirurgia plastică și reconstructivă este o ramură a intervenției chirurgicale care se ocupă cu corectarea deformărilor care apar în corpul uman.

Se urmărește corectarea zonelor nedorite de pe suprafața corpului, datorate traumatismelor sau a problemelor estetice prin intervenții chirurgicale, prin utilizarea tehnologiei chirurgicale.

Proceduri chirurgicale în domeniul chirurgiei reconstructive estetice și plastice:

Rinoplastia primară
Rinoplastia secundară
Reducerea / liftingul sânilor
Mărirea sânilor
Liftingul și mărirea sânilor
Lifting abdominal (inclusiv liposucția abdominală)

Liftingul brațelor
Liftingul facial
Estetica pleoapelor superioare
Estetica pleoapelor inferioare
Liftingul facial median
Liposucție (cu vaser / laser)

Liftingul sprâncenelor
Lifting fesier
Liftingul gâtului
Ginecomastie (cu liposucție vaser / laser)
Labioplastie
Vaginoplastie
Otoplastie

Formular de contact

  “ În calitate de medic și, mai important, ca om care își dedică viața sănătății și bunăstării celorlalți, cred cu tărie în puterea vindecării prin compasiune, expertiză și inovație.

  În această călătorie medicală, scopul meu este nu doar să ofer tratamente de vârf, ci și să fiu alături de voi, pacienții mei, ca un ghid și un susținător. Vreau să vă asigur că în fiecare decizie pe care o luăm împreună, interesul vostru stă întotdeauna pe primul loc.

  Vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-o acordați și pentru că faceți parte din această călătorie. ’’

  Cu respect și dedicație,
  Dr. Daragiu Ada

  ÎNAINTE & DUPĂ

  https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2021/09/abdimoplasti.png

  ABDOMINOPLASTIE

  Incizia acestei operații se extinde pe ambele părți ale inghinei, astfel încât cicatricile să rămână în interiorul liniei slipului. În cele mai multe cazuri, cicatricile se estompează în timp și nu sunt vizibile din exterior, deoarece se încadrează sub linia slipului.

  Liftingul abdominal se efectuează sub anestezie generală și durează de obicei 4-5 ore. Drenele sunt introduse în rană. Pentru a preveni riscul de embolie, bandajul compresiv este aplicat pe picioare și dacă este necesar, pot fi administrate seruri speciale. Deoarece urmărirea îndeaproape a pacienților este importantă în perioada postoperatorie, durata șederii în spital poate fi prelungită până la 3-4 zile.

  https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2021/09/rinoplastie.png

  RINOPLASTIE

  Rinoplastia poate fi efectuată pentru a rezolva probleme cum ar fi deviația, inestetica și asimetria la nas. Evaluarea atentă a structurii anatomice existente este importantă pentru rinoplastia de succes. În consecință, pacienților noștri li se explică măsura în care se pot face modificări și dacă noua formă a nasului este compatibilă cu așteptările lor.

  Operațiile de rinoplastie sunt efectuate în sala de operație sub anestezie generală efectuate de anesteziști. De obicei, pacientul rămâne în spital o noapte după operație, pentru observare și monitorizare. Pentru a proteja puntea nazală se aplică tampoane nazale timp de 7-10 zile. În funcție de operație, pot apărea unele umflături și vânătăi sub ochi și în jurul nasului, care vor dispărea în 1-2 săptămâni. Pacienții noștri se pot întoarce la muncă într-o săptămână și pot începe sportul și activități similare o lună mai târziu.

  https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2021/09/medical-aesthetic-3.png

  LIFTING FACIAL

  Liftingul facial este de obicei potrivit pentru persoanele cu vârsta peste 50 de ani și cu o lăsare semnificativă a pielii faciale. La vârste mai tinere și în cazurile de lăsare ușoară sau ridare, se pot folosi diverse operațiuni de lifting în loc de liftingul complet al feței.

  Persoanele care cred că au nevoie de un lifting facial trebuie să-și evalueze mai întâi cu medicul propriile așteptări și rezultatele realiste care pot fi obținute prin operație. Prezentarea fotografiilor realizate în anii precedenți va fi utilă pentru această evaluare. Chirurgia de lifting facial se efectuează sub anestezie generală și durează în medie 3 ore. Linia de incizie a intervenției chirurgicale începe chiar în fața urechii și este extinsă în sus și în jos în spatele urechii. Doar porțiunea semnelor de incizie din fața urechii este vizibilă. O noapte de internare în spital este suficientă pentru observație. Sub piele  se aplică un dren și se folosesc bandaje care acoperă cea mai mare parte a feței. Tumefierea facială este normală în prima săptămână postoperatorie. De obicei, la sfârșitul 1 săptămâni, se poate reveni la activitățile zilnice. Activitatea fizică grea trebuie evitată timp de o lună.

  https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2021/09/plastic-surgery-2.png

  ESTETICA MAMARĂ

  AUGMENTARE MAMARA ( IMPLANT MAMAR )

  Această intervenție chirurgicală poate fi efectuată de la vârsta de 18 ani. Este important să alegeți tipul și volumul cel mai adecvat de proteză adecvate scopului. Dacă nu există un motiv special, protezele sunt plasate sub mușchiul toracic. Astfel, nu există contact direct între proteză și țesutul mamar. Nu prezintă risc pentru sarcina și alăptarea ulterioară. Femeile care au proteză pot fi examinate şi pot efectua fără nici o problemă mamografia-ultrasonografia, recomandate pentru urmărirea sănătății sânului. Periodic, aceste teste ajută, de asemenea, să știți dacă proteza este intactă.

  În această operație, se efectuează o incizie de 4 cm în zona de sub mușchiul sânului și proteza este plasată sub acesta. Pot exista dureri ușoare pentru câteva zile după operație. După o noapte petrecută la spital, în  2-3 zile pacienta se poate întoarce la serviciu. Timp de 2-3 luni, se aplică protecție și suport cu sutien sportiv.

  CHIRURGIE PLASTICA

  Întrebări Frecvente
  Ce este Chirurgia Estetica? Ce este Chirurgia Reconstructiva?

  Chirurgia estetica, este o operatie de corectare a formei . Cu alte cuvinte, este schimbarea formei tesuturilor și organelor a caror forma și / sau dimensiuni sunt schimbate ın conformitate cu gustul pacientului și masuratorile anatomice ideale . Exemplu: cum ar fi marirea sanilor mici cu o proteza din silicon.

  Chirurgia reconstructiva este o interventie chirurgicala de reparatie . Este reconstructia organelor care, congenital lipsesc sau sunt defecte sau care au fost distruse sau deformate ca urmare a unui accident, arsura, interventie chirurgicala tumorala . Exemplu: reconstructia sanului scos, din cauza cancerului.

  İnterventiile Chirurgicale Estetice Sunt Dureroase?

  Multe interventii chirurgicale estetice nu sunt dureroase, deoarece privesc doar pielea și tesuturile subcutanate. Chiar daca exista durere ușoara, aceasta trece ın 1-2 zile și poate fi ușor controlata cu medicamente pentru durere ın aceasta perioada. In operatiile care implica mușchi, cum ar fi interventia chirurgicala a protezei mamare, durerea și senzatia de strangere, pot dura putin mai mult.

  Ramane vreo Cicatrice Chirurgicala?

  Exista o credinta comuna ca şi cum chirurgia estetica este o operatie care nu lasa cicatricii. Pentru chirurgia estetica, se utilizeaza material chirurgical adecvat și materiale speciale pentru sutura, chiar daca doar puțin, ramane o cicatrice. Cu toate acestea, aceste cicatricii, sunt ascunse undeva, ın chirurgia plastica. De exemplu, ın interiorul narilor ın operatia de rinoplastie, ın interiorul pleoapei ın operatiile estetice ale pleoapelor, ın spatele urechii ın operatiile urechii. In operatiile de abdomen, cicatricea este putin mai lunga decat cicatricea cezariana şi se ascunde ın zona bikinilor. Liposuctia (ındepartarea grasimii), nu lasa nici o cicatrice. In unele interventii chirurgicale, nu este posibil sa se ascunda toate cicatriciile. De exemplu, ca și ın operatiile de micşorare a sanilor.

  Siliconul Provoaca Cancer?

  Niciodata nu s-a demonstrat acest lucru. Riscul de cancer la o femeie cu silicon, este acelaşi cu o femeie fara silicon. In acelaşi timp, siliconul mamar, scoate ın fata tesuturile sanului şi ca atare ajuta depistarea cancerului mamar mai uşor.

  Siliconul se Sparge?

  Cu studiile efectuate, protezele au fost expuse la presiuni ridicate și scazute, pe care un om nu le poate supravietui și nu au fost observate probleme.

  Silicoanele Detin o Anumita Durata de Viata?

  Implanturile standard din silicon, nu au o anumita durata de viata sau limitata . Persoanele carora li se aplica implant de silicon, o pot purta o viata ıntreaga .

  Siliconul Impiedica Alaptarea?

  Aplicarea implantului de silicon, nu afecteaza alaptarea.

  Este Posibil sa Aveti o Naştere ın Urma Chirurgiei Abdominala?

  Se poate ramane ınsarcinata și naște, cu conditia de a aştepta cel puțin 1 an.

  Indepartarea Alunitelor va Cauza Cancerul?

  Este o credinta greșita. Principalul tratament cunoscut al alunitelor, care sunt deja canceroase sau cu risc, este excizia, adica ındepartarea prin chirurgie.

  Ar Trebui İnterventie İmediata Pentru Rani şi Arsuri Noi, Cicatriciile tatuajelor etc?

  Cel mai bine este sa se aștepte cel puțin 6 luni și sa se vada forma finala ınainte de corectare.In acest timp, este important sa se consulte medicul și sa se respecte  recomandarile, pentru a asigura cat mai putine cicatricii. Cicatriciile ranilor și cicatriciile arsurilor, nu pot fi niciodata eliminate complet. Acestea pot fi doar reduse sau ușurate. Rezultatul de succes a noului aspect, ın urma interventiei chirurgicale plastice care urmeaza sa fie efectuata, depinde de structura pielii, varsta, dimensiunea semnelor ranilor și arsurilor, locatia ın corp și profunzimea acestora.

  Se Pot Aplica Operatii Estetice Tuturor?

  Poate fi aplicat oricarei persoane cu o buna stare de sanatate mintala și fizica. Cu toate acestea, pentru unele intervenții chirurgicale, exista o limita de varsta sau o varsta adecvata, pentru efectuarea acelei interventii chirurgicale. De exemplu, intervenția chirurgicala a buzelor despicate ar trebui sa se efectueze la bebeluşi la 2 luni, operatia de despicare a cerului gurii la varsta de 1 an, operatia de ureche proeminenta la varsta de 5-6 ani, estetica de marire a sanilor şi estetica nasului la cei cu varsta de peste 17 ani, iar operatiile de ıntindere a fetii la persoanele cu varsta de peste 40 de ani.

  Care sunt Riscurile?

  Riscurile operatiilor estetice, la fel ca ın toate celelalte interventii chirurgicale, sunt riscuri care pot aparea din cauza problemelor generale de sanatate ale persoanei. In afara de aceasta, nu exista pericole care apar din cauza operatiilor plastice. Deoarece, chirurgia estetica nu este o interventie legata de organele și tesuturile vitale şi ca atare, nu este posibil sa se puna ın pericol sanatatea sau viața pacientilor.

  Hipertensiunea, Diabetul, Bolile Cardiace, Impiedica Operatia Estetica?

  Se pot efectua interventii controlate şi ın aceste situatii. Insa, decizia ar fi mai potrivita , dupa rezultatele testelor necesare.

  Se Pot Efectua Operatii Estetice Oriunde?

  Deși nu sunt riscante ca operațiile de organe vitale, exista o serie de masuri care trebuie luate ın operatiile estetice, ca ın toate celelalte interventii chirurgicale. Aceste masuri pot fi efectuate numai cu echipamentele tehnice ale spitalelor complet echipate. In afara de aceasta, este atat ilegal, cat și foarte periculos,  sa se efectueze o interventie chirurgicala ın cabinetul medicului, dispensar, policlinica, centru de diagnosticare și locuri asemanatoare.

  Cat Timp Dureaza Vindecarea?

  De obicei, este posibil sa mergeti acasa ın aceeași zi dupa operația plastica. In unele cazuri, se poate sta internat ın spital 1 zi, pentru urmarire dupa operatie.  Mai rar, pot fi cazuri care necesita 2-3 zile de spitalizare. Timpul  de vindecare, și anume ındepartarea bandajelor, a ghipsului, a cusaturilor din corp, este finalizat ın curs de o saptamana. Forma finala a noii forme, ın urma interventiei chirurgicala estetica, este finalizata ın cateva luni.

  Este Posibil sa Vad Forma Care va fi Intocmita, Inainte de Operatie?

  Da. Puteți vedea imagini cu persoane care au suferit anterior operatii estetice, forme posibile și semne de cusatura, daca exista, precum și ce se poate face prin retuşarea propriei imagini pe ecranul computerului, daca vi se potrivește sau nu, sau diverse optiuni de forma. Puteti decide ımpreuna cu medicul asupra acestei probleme și puteti evita neantelegerile și dezamagirile posibile dupa interventia chirurgicala plastica. Este absolut necesar ca pacientul sa aiba cuvant de spus ın legatura cu noua forma, deoarece operatiile estetice nu se efectueaza din necesitate medicala, ci ın conformitate cu cererea pacientului.

  Fumatul Are Efecte Asupra Operatiei Estetice?

  Are un efect negativ asupra tesuturilor și vindecarii ranilor, datorita substantelor toxice din tigara. In chirurgia estetica, fumatul afecteaza direct cicatriciile care vor ramane.

  Asigurarile de Sanatate Acopera Operatiile Estetice?

  Nici o asigurare de sanatate, nu acopera aceste operatii.

  Ce Pot Face Pentru Un Rezultat Perfect?

  Dupa operatie, trebuie sa respectati recomandarile doctorului. Dupa operatie, veti fi chemat pentru pansamente şi controale. Nu ıntarziati controalele şi folositi medicamentele prescrise.

  Cum se Determina Costul?

  Factorii care afecteaza costul sunt materialele folosite, durata interventiei chirurgicale, tipul de anestezie şi riscurile operatiilor.Nu trebuie uitat ca, chirurgia estetica nu este doar o ramura chirurgicala, ci ın acelaşi timp este şi o arta.Este mai important ca operatia sa fie perfecta, decat costul acesteia.