fbpx
 

CHIRURGIA GENERALA

Chirurgia generala, este o disciplina medicala care se foloseşte pentru mai multe boli şi probleme de sanatate prin chirurgie.
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Avantajele Chirurgiei Inchise

Operatiile efectuate cu Chirurgie Inchisa, are multe avantaje. Dupa operatie, durerile sunt mici, iar timpul de vindecare este mic. De aceea bolnavii se ıntorc la viata sociala foarte repede. Pe de alta parte,pentru ca nu exista rani mari şi adanci, riscul de infectii este redus la minim. Operatiile se produc cu taieturi milimetrice şi cu numar mic, acestea nefacand semne de cicatricii.. Dupa operatie, ın urmatorii ani, nu v-a exista riscul de hernie, acesta fiind unul dintre cele mai mari avantaje.

Operatii efectuate cu Chirurgie Laparascopica

Piatra la fiere, tumoare şi operatiile de canale fiere

Operatii de Obezitate

Chisturi la ficat, chist hidatic, tumoare la ficat biopsie şi operatii

Hernii la peretele abdomenului, ( Operatii de hernii, hernie la buric, inghinale şi hernia coapsei,
hernii reintoarse)

Operatii de perforare a stomacului sau intestinului, apendicita

Operatii de boala reflux antireflux, hernie la stomac

Cancer la intestinal gros şi subtire, tumori şi boli infectioase

Operatie de Splina
In scop de diagnostic ( pentru bolile nediagnosticate, se fac video- endoscopic ın interiorul zonei toracice, se recolta biopsie, operatiunea de spalare) laparoscopi

Aşezarea tubului de nutritie ın stomac ( Gastronomie)

Pentru Dializa se pune Catater Peritonal Dializa

Chirurgia de Cancer
Operatii de Obezitate
Hepato-pancreato Chirurgie Biliara
Sistemul de Chirurgie Gastrointestinal
Boala de Reflux
Tratamentul de Hemoroid cu LAZER
Chirurgie Endocrina
Operatii Tiroida ( Boli Glanda Tiroida) – Operatia Paratirodiana
Boli Mamare
Chirurgia de Hernie
Tratamentul Varicelor

Chirurgia de Cancer

Operatiile de cancer, le efectuam cu chirurgie invaziva minimala, aceasta fiind foarte importanta. Pe dea alta parte, efectuam tratamentul de cancer cu multaa disciplina. In scopul acesta, facem adunari cu doctorii, discutam şi facem planul de tratament, special pentru fiecare bolnav ın parte.

Operatii de Obezitate

Executam operatii laparoscopice de slabire la spitalul nostru (Sleevegastrectomie, bypassgastric), pentru bolnavii care detin boli cu riscuri de viata cum ar fii; bolnavii care nu pot slabi chiar daca aplica dieta alimentara şi exercitii, diabet, hipertensiune, arterioscleroza, boala arteriala coronariana, grasime ridicata ın sange, sforait, oboseala mare şi apnee de somn. Inainte de operatie, se fac evaluarile şi testele necesare bolnavului, dupa acestea se opereaza, 2-3 zile se urmareşte dupa care se externeaza.Prin acest mod de operatie, bolnavii noştri slabesc ın kilograme ın scurt timp, riscul bolilor de inima şi vene scad, zaharul din sange este reglat, folosirea insulinei scade şi ın cele din urma se exclude total, apneea de somn dispare iar bolnavul traieşte o viata sanatoasa.

Hepato-pancreato Chirurgie Biliara

Operatia de fiere laparoscopica a ajuns la un standard foarte mare.Pietrele de la fiere, infectia, polipi, se scot cu modul laparoscopic. Este posibil tratamentul cu ERCP( deschiderea canalelor fierei şi pancreasului cu endoscopie) ın cazul ın care canalele sunt ınchise de pietre la fiere sau tumori. Procedam şi operatii de chisturi la ficat, ficat cisthidatic şi tumori la pancreas.

Sistemul de Chirurgie Gastrointestinal

Se produce cu succes operatii şi tratamente dupa necesitate laparascopice sau deschise de cancer stomac şi mat gros, infectie şi ınfundare, fistula, mat ınnodat şi lasatura de mat (prolapsus). In special, operatiile pentru bolnavii cu kilograme multe,operatiile cu modul laparascopice sunt cu rezultat de succes iar vindecarea este fara probleme.

Boala de Reflux

In urma evadarii acidului din stomac pe esofag, produce arsuri ın spatele sanului, durere de spate, ridicarea de apa iute ın gura, tuse, farangita, dureri de gat, simtome de astm şi ın cele din urma mancarea mancata poate evada ın plamani. La bolnavii care simptomele nu pot fii oprite prin tratament cu medicamente, bolnavii cu hernie la stomac li se v-a efectua operatia antireflux laparoscopica. Se petrece o zi ın spital şi se aplica cateva saptamani de dieta alimentara cu lichide-pireu.

Tratamentul de Hemoroid cu LAZER

Din cauza nutritiei şi factorii din viata, ın zilele noastre, aproape jumatate din populatia de pe glob, s-au ıntalnit cel putin o data ın viata cu problema de hemoroid. Boala de hemoroid ınnaintata, face aşa ıncat calitatea de viata a bolnavului sa scada, şi poate ınnainta pana la sangerare, durere ın zona anala, mancarime, umedare şi stricarea functiei de tinere a fecalelor. La ınceputul bolii tratamentul poate fii mai uşor, pe cand ınnaintarea acesteia aduc riscuri de complicatii. Tratamentul bolnavului se alege dupa gradul de boala, iar ın spitalul nostru avem toate modurile de tratament (IRC, Legatura de banda, Longo, Lazer, RF Ablatie) utilizınd-ule cu succes. Celelalte boli a Zonei Anale ; fisura, abcesul fistulei, boli infectioase de mate, se trateaza cu moduri de tratament modern, detinand rezultate cu succes mare. Chisturi provocate de par ( metoda deschisa, metoda ınchisa, LAZER, microsinusectomie)

Chirurgie Endocrina

Glandele endocrine din corpul omenesc ( Glanda Tiroida, sanii, glanda suprarenala), bolile acestora care solicita operatii, se procedeaza de catre Chirurg Endocrin cu experienta, şi cu multa sensibilitate.

Operatii Tiroida ( Boli Glanda Tiroida) – Operatia Paratirodiana

In timpul acestor operatii, ın special bolnavii se tem de raguşeala vocii; prin folosirea tehnicii de Monotorizare a Nervilor şi micro chirurgie, acest risc este scazut aproape la zero. Aceste operatii se fac cu o taietura mica, iar semnul de rana dispare ın scurt timp.

Boli Mamare

La controlul rutin de san, chisturile decoperite ın urma scanarii mamografiilor şi ecografiei, se evalueaza cu grija iar daca este nevoie se face biopsie cu ac subtire sau gros, acompaniat de USG, dand posibilitatea de a descoperi devreme diagnosticul. In cazurile de cancer mamar cu diagnostic precoce, se opereaza şi se scoate doar o parte din san iar ın timpul operatiei se analizeaza pe loc limfele de sub brat, blocand scoaterea acestora fara motiv. Ca atare, ın special dupa operatiile de cancere mamare, nu exista umflaturi la brate.

Chirurgia de Hernie

Ne ıntalnim des cu hernii inghinale şi de perete toracice, iar cu modul laparoscopic acestea pot fii tratate.V-a fii de ajuns o zii de internare la spital şi din cauza folosirii acestui mod , bolnavii se ıntorc la viata sociala ın scurt timp iar riscul reintoarcerii herniei este minim.

Tratamentul Varicelor

Tratamentul de varice fara operatie ( Scleroterapie-tratament cu Spuma), se aplica ın picioare, este o metoda de tratament fara internare ın spital. Se aplica ın sesiuni. Aplicarea trebuie facuta ın 10-15 min. Dupa aplicatie se pot continua activitatile de zi cu zi.

https://www.drdaragiuada.ro/wp-content/uploads/2021/09/icon-003.png

Formular de contact