fbpx
 

Chirurgia Obezitatii

27 septembrie 2021by Dr. Duygu Daragiu Ada

Crește obezitatea în România?

Viața modernă și tiparele pe care suntem forțați să le facem față ne schimbă obiceiurile alimentare și ne scad șansele de activitate fizică. Mulți dintre noi, în special noile generații, trebuie să stea lângă computer toată ziua și să se bucure de mâncăruri preparate. Inutil să spun că acest stil de viață face ca obezitatea să devină o problemă mai mare în fiecare zi care vine. Și da, obezitatea crește și în România. Acest lucru explică de ce chirurgia obezității (chirurgia bariatrică) este o căutare de top pe Google în zilele noastre.

Statistici ale obezității în România

Vestea bună este că statisticile bazate pe Organizația Mondială a Sănătății (OMS) arată că nivelurile noastre de obezitate sunt considerabil mai mici decât majoritatea țărilor europene. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nivelurile noastre de obezitate sunt acceptabile. Aproape 50 la sută dintre adulți sunt supraponderali și fiecare treime dintre acești oameni sunt obezi.

Aceasta înseamnă că fiecare a doua persoană care citește acest text are un indice de masă corporală mai mare decât idealul, dar nu intrați în panică. A fi supraponderal nu înseamnă că ești nesănătos. Pentru a verifica asta, trebuie să vizitați un medic și să căutați alte indicii: pe langa greutatea mărită aveți niveluri ridicate de zahăr în sânge? Este tensiunea arterială ridicată? Dar inima cum este?

Medicina și tehnologia care unesc puterile: Chirurgia obezității

La un anumit nivel, poți lupta cu ușurință împotriva grăsimii tale în plus. Exercițiul fizic, obiceiurile alimentare mai bune și mai puțin alcool pot face multe, iar la acest nivel, operația pentru obezitate este o opțiune pentru rezultate mult mai rapide. Cu toate acestea, există un nivel în care niciunul dintre acestea nu poate ajuta mult. Acest nivel se numește obezitate morbidă și distruge toate aspectele calității vieții. Uitați de un somn bun sau de exerciții confortabile, chiar distruge o respirație profundă. Acesta este momentul în care operația pentru obezitate este „singura” opțiune. Datorită invențiilor revoluționare ale tehnologiei în medicina, este mult mai sigură și mai ușoară ca niciodată.

Mai multe informații despre operația de obezitate?

Singurul obiectiv al acestui site web este de a asista și a ajuta oamenii cu cele mai noi tehnici medicinale pentru orice probleme majore de sănătate. Avem echipe aici cât și în Turcia pentru a îndeplini promisiunea. Deci, dacă aveți nevoie de mai multe informații despre obezitate și chirurgia obezității în Turcia, nu ezitați să contactați chiar acum pentru a primii sfaturi profesionale. Vom fi bucuroși să vă luminăm.