fbpx
 

Obezitate Infantila

Obezitatea devine din ce în ce mai comună în fiecare zi, la fel și obezitatea infantilă. Aceasta este o afecțiune medicală gravă care afectează calitatea vieții tinerilor. Și știi că dacă este ceva rău la copil, este rău pentru întreaga familie.

Obezitatea infantilă este semnificativ îngrijorătoare, deoarece greutatea suplimentară din copilărie deschide calea către probleme de sănătate precum diabetul, hipertensiunea arterială și colesterolul crescut, despre care se știe că sunt probleme pentru adulți. Mai mult, obezitatea infantilă poate duce, de asemenea, la o stima de sine scăzută și la depresie.

Cu siguranță, cea mai bună modalitate de a reduce obezitatea infantilă este schimbarea pe cât posibil a obiceiurilor alimentare și de exerciții fizice ale întregii familii. Prevenirea obezității infantile menține sănătatea copilului dumneavoastră în siguranță, astăzi și în viitor.

 

Care sunt simptomele obezității infantile?

Greutatea suplimentară nu înseamnă întotdeauna că copilul dumneavoastră este obez. Unii copii au de obicei corpuri mai mari decât media. Și, de asemenea, o anumită cantitate de grăsime corporală este într-adevăr crucială în diferite etape ale dezvoltării copilului dumneavoastră.

Cel mai bun mod de a vă asigura că copilul dumneavoastră este obez, este să aruncați o privire asupra valorii indicelui de masă corporală (IMC), care oferă un ghid universal despre limite și este măsura acceptată a obezității. Dacă ești îngrijorat că copilul tău ia prea mult în greutate, este timpul să faci o vizită la medic. Medicul va verifica diagramele de creștere anterioare și IMC și, probabil, va necesita alte teste pentru mai multă comoditate.

 

Cauzele obezității în copilărie

Dietă proastă: consumul de alimente bogate în calorii, în special fast-food, băuturi dulci și brutărie poate provoca o greutate suplimentară nedorită. Ar fi bine să fii atent cât de mult din acestea consumă copilul tău.

Lipsa exercițiilor fizice: Hobby-urile moderne ne obligă să ne așezăm mai mult decât trebuie, iar copiii sunt susceptibile să le adopte mai repede decât noi. Asigurați-vă că el/ea iese și exersează suficient.

Stilul de viață în familie: dacă sunteți o familie de persoane supraponderale, părțile tinere sunt mai predispuse să se îngrașe. Într-o casă în care alimentele bogate în calorii sunt mereu în jur, riscul de obezitate infantilă este cu siguranță mai mare.

Factorul psihologic: În general credem că stresul face parte din viața adultă, dar nu este. De asemenea, copiii suferă de stres și crește riscul de obezitate al copilului. La fel ca noi, unii copii mănâncă în exces pentru a face față problemelor psihologice și uneori pentru a lupta cu plictiseala.

 

Prevenirea obezității la copii

Prima și cea mai bună practică este să fii un bun exemplu ca adult. Faceți-vă propria mâncare sănătoasă acasă și, de asemenea, invitați-vă copilul să participe. Acest lucru va crea un obicei bun pentru cel tânăr.

De asemenea, lăsați activitatea fizică să facă parte din întreaga viață de familie. Până la urmă, toată lumea va beneficia și nimeni nu se va simți marcat.

Asigurați-vă că gustările sănătoase sunt întotdeauna disponibile și oferiți alimente noi cât mai des posibil. Copilul dumneavoastră nu va favoriza imediat un nou aliment, dar nu vă grăbiți pentru rezultate și nu se va descuraja. Oferă-i timp, pentru că este nevoie întotdeauna de expuneri multiple la un aliment nou pentru a fi acceptat.

Nu alege întotdeauna recompense din mâncare, deoarece aceasta este o greșeală foarte frecventă. A promite bomboane sau burgeri pentru un comportament bun nu este întotdeauna o idee bună. O plimbare afară sau o vizită într-un loc nou, pe de altă parte, va excela.

Asigurați-vă că copilul dumneavoastră doarme suficient, deoarece somnul este o sursă cheie de creștere fizică, care este direct legată de riscurile obezității. Studiile arată că un obicei prea slab de somn crește riscul de obezitate, provocând un dezechilibru hormonal care poate duce la apetit neregulat.

 

Aveți nevoie de informații suplimentare despre obezitate?

Aveți nevoie de informații suplimentare despre obezitate?

Suntem o echipa de profesionisti in doua echipe una aici in Romania si cealalta in Turcia cu facilitati medicale exceptionale. Scopul brandului nostru este să vă ajute cu cele mai recente descoperiri și sfaturi medicale. Deci, dacă aveți nevoie de informații suplimentare despre obezitatea copiilor, vă rugăm să nu ezitați să contactați oricând. Vom fi bucuroși să vă răspundem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *