fbpx
 

Cum să lupți împotriva fricii de intervenție chirurgicală?

Poate că medicul îți spune că ai nevoie de o intervenție chirurgicală sau poate tu însuți o ceri. Indiferent cum ai ajuns la acel punct, orice tip de intervenție medicală este asociat cu un anumit nivel de anxietate, iar intervenția chirurgicală se află în fruntea listei.

 Dacă înveți cum să-ți depășești frica de operație, asigură-te că totul va fi mai ușor și mai lin. Intrarea în operație cu moralul ridicat va afecta intervenția chirurgicală și perioada de recuperare într-un mod pozitiv.

 

Depășirea temerilor de intervenție chirurgicală

„Încredere” este cuvântul cheie în combaterea temerilor tale. Dacă ai încredere în chirurgul tău și în tine, înseamnă că ai parcurs mai mult de jumătate din drum. Cea mai mare parte a fricii provine din pierderea controlului și din necunoscut.

 Știind că nu vă veți aminti perioada în care sunteți sub anestezie, poate fi cauza fricii de operație. Posibilitatea de complicații în timpul intervenției chirurgicale este, de asemenea, o altă sursă comună de frică.

Dacă aveți încredere în experiența și pregătirea medicului dumneavoastră, vă veți concentra pe calitatea vieții suplimentare pe care o veți obține prin intervenție chirurgicală, mai degrabă decât sursele de frică.

Pentru a construi această încredere, împărtășiți toate preocupările și întrebările dumneavoastră cu medicul dumneavoastră. Cu cât comunici mai mult, cu atât te vei simți mai bine.

 

Sfaturi pentru a vă pregăti bine și a depăși frica de intervenție chirurgicală

  • Adoptă o viață sănătoasă cât mai devreme. Asigurați-vă că mâncați alimente sănătoase, în special legume și fructe. Acest lucru va reduce inflamația și vă va îmbunătăți sănătatea generală. De asemenea, cereți medicului dumneavoastră să vă recomande exerciții fizice pe care sa le respectați. Dacă ești fumător; RENUNȚĂ cât mai curând posibil. Fumatul încetinește creșterea țesuturilor, prin urmare, recuperarea și crește riscurile de complicații.
  • Discutați cu medicul dumneavoastră despre grijile dumneavoastră și aflați la ce să vă așteptați înainte, în timpul și după operația chirurgicală. Chirurgul dumneavoastră ar trebui să vă ofere un ghid amănunțit pentru întregul proces, de la testare până la externare. Conștientizarea înseamnă mai puțină frică.
  • Vorbește cu familia și prietenii despre temerile tale de operație. Dacă este posibil, planificați-vă programul de recuperare cu un prieten sau un antrenor profesionist.
  • Chiar înainte de operație va trebui să petreci ceva timp într-un mediu necunoscut, iar așteptarea neîntreruptă poate crește anxietatea. Citind o carte sau ascultând muzica preferată, încearcă să ocupi cât mai mult timp posibil. Există multe studii care arată că muzica poate ameliora anxietatea.
  • Discutați cu cât mai multe persoane din personalul spitalului. Împărtășirea întrebărilor cu echipa care știe cum te simți te va ajuta cu siguranță să faci față stresului.
  • Indiferent care este ținta, a avea obiective este o modalitate excelentă de a fi motivat. Faceți o listă de recompense pentru perioada postoperatorie și informați-i pe cei dragi despre listă.

 

Teamă de problemele de sănătate, nu de operație

Chirurgia modernă se bazează pe o experiență veche de secole și pe îmbunătățiri tehnologice inovatoare. Operația pe care ai programat-o este să adauge valoare și calitate vieții tale. Deci, pur și simplu, lăsați problema de sănătate să fie problema dvs. reală, nu operația.

Mai mult, chirurgii au trecut mulți ani de educație și cea mai bună recompensă a lor este să te readuci pe picioare cât mai repede posibil. Ori de câte ori există una, acestea oferă întotdeauna opțiuni mai puțin invazive.

 

Sună-ne pentru teama ta de operație

Suntem o echipă de profesioniști care furnizează chirurgie generală de vârf în Turcia, inclusiv chirurgie pentru obezitate, chirurgie oncologică, chirurgie plastică și transplant de păr.

Servim fiecare dintre pacienții noștri cu comunicare unu-la-unu și vă însoțim pe tot parcursul drumului către o viață mai bună și de calitate.

Deci, dacă vă temeți de o intervenție chirurgicală, nu puteți face față singur, nu ezitați să contactați. Vă vom răspunde cu plăcere la toate întrebările.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *